Veel Gestelde Vragen
Druk rechtsboven op het menu, dan ziet u onderaan het menu vlaggen met de verschillende talen. Druk op een vlag en de taal is in de hele tool aangepast.
Nee, via de website reserveert, betaalt, opent en eindigt u de (huur van de) fiets.
Alle telefoons en besturingssystemen die een website kunnen lezen.
We hebben een provider die I-Deal of Creditcard betalingen ondersteunen.
Druk rechtsboven op het menu en ga naar geschiedenis. Hier ziet u alle gedane ritten, betalingen inclusief de BTW.
Druk rechtsboven op het menu en ga naar Hulp. We lezen uw berichtje snel!
Deze kan je vinden via het menu rechtsboven en bij jouw profiel. Daar staan ze, inclusief de datum dat je ze bekeken hebt.
De stappen wijzen voor zich. We hebben of een veld waar je je gegevens moet invoeren, bv je naam of telefoonnummer bij het registreren en anders druk je op een blauwe balk om iets te doen, bv 2 fietsen huren.
Selecteer eerst de halte waar je vandaan wil fietsen. Gefeliciteerd, je bent al in het volgende scherm. Druk het aantal gewenste fietsen en druk op bevestig om te betalen. Ben je nog niet geregistreerd, registreer dan jezelf. Daarna gaan we naar het betaal scherm om het voorschot te betalen. En dan zijn we klaar om te fietsen. O nee, alleen bevestigen dat je bij de fiets staat, de naam van jouw gewenste fiets invoeren en dan op het knopje “open nu” drukken. Het slot springt binnen enkele secondes open.
Wanneer je de fiets op slot wil doen, dan doe je dit handmatig. Je kan met dezelfde knopjes de fiets weer openen.
Wanneer je de huur wil eindigen dan druk je op de blauwe knop “Stop huur fiets”. Vermeld of de fiets schade heeft, wees er zeker van dat de fiets op de juiste locatie is ingeleverd (staat de fiets in het groene vlak?), doe de slot handmatig dicht en beeindig de huur door op de knop “Bevestig locatie & beeindig huur” te drukken.
Dit is per fiets en per abonnement verschillend. De kosten zie je gelijk wanneer je op een fiets selecteert.

We willen je wel een tip geven. Keer je depot niet uit na een keer fietsen, maar laat het staan en pak gelijk 50% korting na de eerste keer fietsen.
Dat is helemaal aan jou. Door een verzekering af te sluiten verlaag je je risico fors. Je kan de verzekering aan of uit zetten in je profiel. Je vind je profiel bij het menu scherm rechtsboven. De situatie tijdens het aangaan van de reservering is de status van je verzekering. Voor de bedragen verwijzen we naar de Terms & Conditions.
We kunnen met (0031 612345678) en zonder landcode (06 12345678) het formaat herkennen.
Dat is vervelend. Je kan een fiets kosteloos wisselen tot 10 minuten nadat je voor het eerst het slot hebt geopend.
Fiets je al langer dan 10 minuten, kijk of je de fiets zonder het toebrengen van extra schade, naar de dichtstbijzijnde halte kan brengen. Beëindig hier de huurperiode en meldt de schade. Vervolgens kan je een nieuwe fiets huren indien er uiteraard een fiets staat.
Ja, lekker makkelijk toch. Zelfs 4 fietsen. Je kan zelfs verschillende type fietsen huren indien ze op een halte staan.
Dit kan op 2 manieren. Bij eenmalig gebruik voer je dit in wanneer je betaalt. Is de kortingscode, bv van je werkgever, voor meerdere verhuringen, dan is het handig om deze bij je profiel in te vullen. Je komt bij je profiel via het menu rechtsboven.
Je gaat naar de halte waar je de fiets gehuurd hebt. Selecteer de meest plezierige fiets voor jou. Vul de naam in van de fiets in het vakje. Druk vervolgens op “open” en jouw fiets gaat open. Zorg er wel voor dat je naast de fiets staat als je op open drukt, want anders gaat de fiets open terwijl je er niet bent!!!
Dit kan in principe niet. Zijn er zeer verzachtende omstandigheden dan horen we het graag en kijken we of we je kunnen helpen.
Wanneer je je depot terug wenst, dan wordt dit in circa 14 dagen teruggestort, mits je de fiets goed hebt achtergelaten.
Via het menu scherm rechtsboven naar profiel. In dit scherm zie je als een van de eerste zinnen “Wijzig uw wachtwoord”. Druk hierop en wijzig uw wachtwoord. Geef uw wachtwoord niet aan anderen, maar dat wist je natuurlijk al…
Ga altijd veilig op pad. Jij bent verantwoordelijk dat de fiets goed is en dat je dus veilig kan fietsen. Controleer je fiets en rapporteer een eventueel gebrek. Dit gebrek brengen we niet bij jou in rekening! Indien nodig wissel gratis de fiets om in de eerste 10 minuten nadat je de fiets geopend hebt.
Heeft jouw fiets een gebrek gedurende het fietsen, geef dit dan aan. Is het een eenvoudig gebrek dan repareren we het zelf en zijn we blij dat je het gemeld hebt. Is het gebrek door niet juist gebruik ontstaan, dan kunnen we de kosten op je verhalen. Rapporteer dit wel anders rapporteert de volgende gebruiker het wel. Zadel je jouw probleem op aan een ander, dan zullen we strikt handelen volgens onze terms & conditions.
Ja, je hebt een internetverbinding nodig bij het openen van het slot en bij het beëindigen van de huurperiode.
Voer de naam van jouw gewenste fiets in en druk dan op het knopje “open nu”. Het slot springt binnen enkele secondes open.
Wanneer je de fiets op slot wil doen, dan doe je dit handmatig. Je kan met dezelfde knopjes de fiets weer openen alleen hoef je nu niet meer de naam in te voeren. Let wel op: druk alleen op het knopje “open nu” wanneer je naast de fiets staat. Het slot springt namelijk heel snel open wanneer je op het knopje hebt gedrukt.
Probeer te kijken hoe het kan dat het slot niet dicht wil gaan en probeer het probleem te verhelpen. Fiets bij voorkeur naar een deelfietshalte of nog beter een plek waar je de fiets veilig kan achterlaten, bv jouw werkplek of hotel. Beëindig de huurperiode. Tijdens deze procedure meld je de storing. Vanwege de heftigheid van deze storing, willen we je ook vragen om een mail direct aan de klantenservice te sturen (info@uwdeelfiets.nl met de naam van de fiets en de plek waar je de fiets hebt achtergelaten). Wij zullen zo snel mogelijk langs komen om het slot te repareren.
Wanneer jij de fietsen gehuurd hebt, moet je dit zelfs doen. Dit kan in hetzelfde schermpje als waar je de eerste fiets opent. Na het openen van de eerste fiets kan je de tweede fiets openen. Daarna de eventuele derde en vierde.

Bij het beëindigen van de huurperiode moet je voor elke fiets apart de huurperiode beëindigen. Zo kan je zelf kiezen of iedereen alle fietsen inlevert of dat jij nog even doorfietst.
Fiets bij voorkeur naar een deelfietshalte. Beëindig de huurperiode. Tijdens deze procedure meld je de storing. Wanneer een storing dermate ernstig is dat je niet meer veilig kan fietsen, zet de fiets dan op uit zodat de volgende huurder de fiets niet meer kan pakken. Is de storing minder ernstig, dan hoef je de fiets niet uit de huur te halen. Na jouw melding komen we langs om de fiets zo snel mogelijk te repareren.
In het scherm “Actieve huur” kan je het slot openen wanneer je het slot handmatig dicht hebt gedaan door op het knopje “Ja” te drukken wanneer je naast de fiets staat.

Op de knop “Stop huur fiets” beeindig je de huuperiode. Druk vervolgens of de fiets schade heeft op “Ja” of “Nee”.

Zorg ervoor dat de fiets in het groene geo-venster bij de halte staat, voordat je de fiets handmatig op slot zet. Selecteer de halte waar de fiets staat.

Zet vervolgens het slot handmatig op slot. Scroll mogelijk iets naar beneden en druk als de fiets op de juiste plek staat op “Bevestig locatie & beëindig huur”.

Wanneer de fiets niet op de juiste halte is ingeleverd, kan je dit een boete opleveren. Bij schade aan de fiets én je kan niet meer doorfietsen zonder meer schade te maken terwijl je de fiets netjes hebt gebruikt, kan je zonder boete de fiets op een andere plek achterlaten.
In principe wel, als de fiets maar veilig en schoon wordt teruggebracht. Het is dus niet de bedoeling dat je over het strand, over onverharde paden of weiland fietst.
Dan heb je de fiets zeer waarschijnlijk niet juist gebruikt. Meld de schade direct door de procedure om de huurperiode te beëindigen te starten. Rapporteer de schade dus en mail separaat jouw verhaal. Wanneer de fiets beschadigd is door een ongeval, registreer de gegevens van degenen waar je een aanrijding mee hebt gehad samen met de politie. We zullen nadat we de fiets hebben bekeken, contact opnemen om jouw verhaal en onze constateringen met elkaar te matchen en dan tot een oordeel te komen.
Als u ervoor zorgt dat de fiets altijd is vergrendeld wanneer u het niet gebruikt, hopen we dat dit niet zal gebeuren.

In het geval dat het nog steeds gebeurt, moet u zo snel mogelijk contact met ons opnemen. We zullen de fiets via de tracker direct gaan zoeken. Vinden we de fiets, dan kunnen we opsporingskosten in rekening brengen. Als we het niet vinden, moeten we het vervangen. Om het voertuig te vervangen, moeten we een ontbrekende voertuigtoeslag in rekening brengen conform het gestelde in de “Terms & Conditions”
Bij een van de deelfietshaltes. De dichtstbijzijnde halte kan je zien wanneer je de huurperiode gaat beëindigen. Zorg er voor dat de fiets in het groene geo-venster achtergelaten wordt!
Op de knop “Stop huur fiets” beëindig je de huurperiode. Druk vervolgens of de fiets schade heeft op “Ja” of “Nee”.
Zorg ervoor dat de fiets in het groene geo-venster bij de halte staat, voordat je de fiets handmatig op slot zet. Selecteer de halte waar de fiets staat.

Zet vervolgens het slot handmatig op slot. Scroll mogelijk iets naar beneden en druk als de fiets op de juiste plek staat op “Bevestig locatie & beëindig huur”.

Wanneer de fiets niet op de juiste halte is ingeleverd, kan je dit een boete opleveren. Bij schade aan de fiets én je kan niet meer doorfietsen zonder meer schade te maken terwijl je de fiets netjes hebt gebruikt, kan je zonder boete de fiets op een andere plek achterlaten.
Je betaalt een depot wanneer je particulier huurt. Dit bedrag zie je in de tabel wanneer je een fiets reserveert.
Je krijgt je depot terug na de eerste verhuring wanneer je niet de korting wenst.

Wil je nadat je van de korting hebt genoten je depot terug, dan kan dit via het menu (knop rechtsboven), bij je profiel de knop “Klik hier voor terugbetaling…” drukken. Binnen circa 14 dagen is het bedrag teruggestort. Het duurt zo lang omdat we moeten kijken of alles in orde is.
Dit is erg lastig, maar het kan wel. Zet de fiets terug op de deelfietshalte. Zet het slot handmatig op slot. Beëindig de procedure wanneer je weer een internetverbinding hebt. De huur van de fiets blijft zolang lopen totdat je de procedure helemaal hebt afgerond.
Wanneer je de fiets niet op een halte hebt ingeleverd moeten we uitrukken om de fiets weer terug te brengen naar zijn halte. Dit kost tijd, brandstof en de fiets kan niet verhuurd worden. Hiervoor rekenen we kosten in. Deze kosten zijn vermeld in de Terms & Conditions.
Via de werkgever of particulier door je depot niet terug te vragen maar gelijk na de eerste huurperiode om te zetten in 50% korting. Dat is snel verdiend!
Door het openstaande bedrag terug te vragen. We verrekenen, nadat je het depot niet hebt teruggevraagd na de eerste verhuring, administratiekosten.

Contact
Zend een email naar info@uwdeelfiets.nl

Uw Deelfiets B.V.
Elisa van Calcarstraat 2
2135 LP Hoofddorp
Nederland